Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Οι αυξήσεις καλά κρατούν

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με τους έμμεσους φόρους να μην έχουν ανέβει κι άλλο πως μπορεί να δικαιολογήσει κανείς την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη; Αρκούν οι ανεβασμένες τιμές του πετρελαίου ή κάποιων προϊόντων στις διεθνείς αγορές ή θα πρέπει και πάλι να αναζητήσουμε μέρος της "αντίστασης" της αγοράς σε εναρμονισμένες πρακτικές και παρασιτικές παρεμβολές μεσαζόντων; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την ίδια στιγμή που επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Βασικά είδη και υπηρεσίες που απαρτίζουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» (π.χ. στέγαση, μεταφορές, ασφάλιστρα, είδη διατροφής, κ.λπ.) παρατηρήθηκε αύξηση, είτε λόγω ανόδου των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης, είτε λόγω αύξησης των φόρων και των τελών.

Η αύξηση του πληθωρισμού κατά 1,7% τον Μάρτιο, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών: α) Κατά 2,4% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως στα είδη: φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις νωπές πατάτες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=137593&catID=3

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS