Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη και απελευθέρωση επαγγελμάτων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είδαν κι απόειδαν με τις μεγαλόσχημες ανακοινώσεις περί διάσημων οφειλετών και ληξιπρόθεσμων χρεών δεκάδων δις από... πτωχευμένες εταιρείες, είπαν να επανέλθουν στη διαχρονικά "επιτυχημένη" λύση μιας ακόμα ρύθμισης για μικροοφειλέτες. Σε περιόδους κρίσης μάλλον η "μαρίδα" είναι πιο... ευκολοχώνευτη από την  "τσιπούρα"! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μία ακόμη ευκαιρία σε 900.000 οφειλέτες του Δημοσίου, να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και σε 60 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή 100 ευρώ/μήνα, δίνει η κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος από τα 8 έως 10 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία θεωρούνται εισπράξιμα από την τρόικα, ώστε να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού και να αποφευχθούν νέα εισπρακτικά μέτρα.

Εκτός όμως από τη νέα, ευνοϊκότερη από κάθε φορά ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων, το οικονομικό επιτελείο, στην αγωνία του να γεμίσει τα άδεια ταμεία, «επιστρατεύει», με το πολυνομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, και ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, που θα συνδράμουν στο έργο εντοπισμού των οφειλετών, αλλά και καταγραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2118782


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS