Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Goldman Sachs: Παραμένουν οι κίνδυνοι στην Ευρωζώνη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο κι αν αν φαντάζει προκλητικό ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος που ανακυκλώνει και επιτείνει τη διεθνή κρίση, να δίνει συμβουλές για την έξοδο από αυτή, είναι κωμικοτραγικό η ίδια η Goldamn Sachs να προτρέπει την Ευρωζώνη σε αυτό που οι πάντες πλην "Λακεδαιμονίων" έχουν συνειδητοποιήσει. Ότι εκτός από δημοσιονομική προσαρμογή, εν καιρώ κρίσης χρειάζεται και "επιμερισμός κινδύνου", στοχευμένη παρεμβατικότητα δηλαδή για την ανάκτηση της αξιοπιστίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ύφεση στην Ευρωζώνη θα βαθύνει στις αρχές του 2012 αναφέρει έκθεση της Goldman Sachs, προβλέποντας παράλληλα ότι οι οικονομικές πιέσεις στις αγορές της Ευρώπης θα παραμείνουν έντονες τους προσεχείς μήνες.

Η Goldman Sachs τονίζει πως η παρέμβαση της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες παρείχε ανακούφιση, ωστόσο παραμένουν οι ίδιοι οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι για την Ευρωζώνη. Η ύφεση στη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσει τελικά σε μια πιο συγκεκριμένη πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν, σε νέους δημοσιονομικούς κανόνες και σε επιμερισμό του κινδύνου, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93212


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS