Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Μαύρη μέρα για την οικογένεια Παπανδρέου αποδεικνύεται η 15η Ιανουαρίου"

Ήταν 15 Ιανουαρίου του 1996, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από περίπου δύο μήνες παραμονής στο Ωνάσειο, εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά, υπέγραψε την παραίτησή του από τη θέση του Πρωθυπουργού, παραμένοντας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε ως Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Είχαν προηγηθεί πιέσεις για να παραιτηθεί ο Ανδρέας. Και παροτρύνσεις και εισηγήσεις, ακόμα και από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Και χρειάστηκε να πεισθεί και να συναινέσει και η σύζυγός του Δήμητρα.

Τότε, είχε λεχθεί ότι μεταξύ εκείνων που τον προέτρεψαν να παραιτηθεί, ήταν και ο γιός του, Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος υπό αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πήρε το «δαχτυλίδι» από τον Σημίτη και μετά από δύο ήττες στις εθνικές εκλογές και μια στις ευρωεκλογές, εξελέγη Πρωθυπουργός. Παραιτήθηκε όμως, δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά.

Θα είναι 15 Ιανουαρίου του 2012, όταν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.

Άμεσα, όπως θέλουν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους του κόμματος ή το καλοκαίρι όπως επιθυμεί ο ίδιος.

Εν αντιθέσει με τον πατέρα του, ο Γιώργος δεν θα αποφασίσει ο ίδιος την ημέρα αποχώρησής του. Θα το αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο και όλα δείχνουν ότι δεν θα του κάνει τη χάρη. Πιθανότατα θα του την έκανε αν η διακύβευση ήταν η παραμονή του στην προεδρία. Τώρα όμως, που έχει δηλώσει ότι φεύγει, φαντάζει δύσκολο.

Η 15η Ιανουαρίου, είναι τελικά μια μαύρη μέρα για την οικογένεια Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://www.newpost.gr/post/97003/%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-15%CE%B7-%CE%99%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS