Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Υπό έρευνα καταγγελίες για εμπλοκή κρατικών λειτουργών στο λαθρεμπόριο καυσίμων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αμφέβαλλε κανείς για τη διασύνδεση υπηρεσιακών παραγόντων, τελωνειακών κι αστυνομικών στο λαθρεμπόριο καυσίμων; Όσο δεν υπάρχουν αξιόπιστοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το κράτος συμβιβάζεται με ένα αλισβερίσι συμφερόντων τα φαινόμενα θα εντείνονται, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας άφησε χθες σαφείς αιχμές για την εμπλοκή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας σε κυκλώματα παραεμπορίου.

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/01/2012_420996


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS