Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Το Δημόσιο θα δέχεται εξόφληση οφειλών από ιδιώτες σε... είδος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εδώ και δυο χρόνια λέγαμε ότι είναι γελοίο να μην μπορούν να εισπραχθούν βεβαιωμένα χρέη επειδή οι ιδιοκτήτες εταιρειών που πτωχεύουν έχουν την άνεση να διατηρούν τεράστια προσωπική περιουσία ακόμα κι αν δεν δικαιολογείται από τα τυπικά εισοδήματα τους. Ευχόμαστε η ρύθμιση να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι προς την δήμευση της περιουσίας μικροοφειλετών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την άμεση μεταβίβαση στο Δημόσιο της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των οφειλετών του (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές, κ.λπ.), θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μειώσει τα υπέρογκα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το κράτος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο φτάνουν τα 42 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος για να μειωθούν δραστικά. Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να επεξεργάζεται διάταξη με την οποία θα μπορούν να μεταβιβάζονται άμεσα τα εμπράγματα δικαιώματα (πλήρης, ψιλή κυριότητα, επικαρπία) των υπόχρεων στο Δημόσιο, εφόσον δεν εξοφλούν τις οφειλές τους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_04/01/2012_468011


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS