Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΝΔ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ - Πολιτκή - «Όχι συναίνεση σε αδιέξοδη πολιτική»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ "Όσο ο πρωθυπουργός αναζητεί "συναινετικές λύσεις" προσφέροντας αξιώματα και αποζητώντας την βοήθεια "πεφωτισμένων" τεχνοκρατών, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει επί της ουσίας ζητήματα που πρέπει να προωθηθοιύν άμεσα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εσωτερικές κυβερνητικές αντιθέσεις και τις χρόνιες αγκυλώσεις του κομματικού του μηχανισμού που δεν επιτρέπουν την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Την ίδια στιγμή τείνει ευήκοο ους προς την αγανακτισμένη κοινωνία αναδεικνύοντας και πάλι την ανάγκη για συστράτευση στη διεκδίκηση ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου". Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χωρίς να δοθεί ο λόγος σε κανένα βουλευτή της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς ανέφερε τα έξι σημεία στα οποία δίνει συναίνεση υπό όρους.

Μιλώντας στην Κ.Ο του κόμματος του ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι: «Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω».

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς , η ΝΔ θα ψηφίσει τα σημεία που συμφωνεί αρκεί η κυβέρνηση να τα φέρει κατ' άρθρο στη Βουλή.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Έτσι κι αλλιώς στηρίζουμε ό,τι κάνει καλό στην πατρίδα μας. Το κάνουμε πάντα, θα το κάνουμε και τώρα κατά μείζονα λόγο» και πρόσθεσε ότι συναινεί στην αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου προτείνοντας να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και μετά να διαπραγματευτούν με την Τρόικα.

Αναφερόμενος σε όσα δίνει συναίνεση, ο κ. Σαμαράς τόνισε τα εξής:

-Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, είναι έτοιμος να νομοθετήσει για το θέμα μαζί με την κυβέρνηση.
-Νέο φορολογικό. «Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με νέο φορολογικό σύστημα; Πολύ ευχαρίστως. Αλλά χρειάζεται να έχουν μειωθεί οι φορολογικοί συντελεστές πρώτα, αλλιώς δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή» τόνισε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας τους όρους του.
-Νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσουν μαζί σε σχετικό νόμο και είπε:«Φτάνει να το πει κάποιος και στους δικούς σας υπουργούς και υπουργίνες που μόνο που τα ακούνε αυτά βρίσκονται στα κάγκελα».
-Αποκρατικοποιήσεις. Συναίνεση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων παρείχε ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνοντας όμως: «Να το κάνουμε αύριο! Αλλά να το κάνουμε σωστά. Αλλιώς θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε, χωρίς να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για την αποκλιμάκωση του χρέους».
-Επαναπατρισμός κεφαλαίων. «Θέλετε να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων; Να το κάνουμε αμέσως», είπε ο κ. Σαμαράς.
-Συμβάσεις εκχώρησης υποδομών. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να λάβουν μαζί πρωτοβουλίες για συμβάσεις εκχώρησης υποδομών, λιμανιών και αεροδρομίων.

«Εμείς συναινούμε σε αυτά, κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Και το ξέρετε. Το ερώτημα είναι οι δικοί σας κομματικοί στρατοί, συμφωνούν; Οι συνδικαλιστάδες σας δέχονται να χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια που αφειδώς τους δώσατε στο παρελθόν; Οι ακτιβιστές, που τους κάνατε υπουργούς, συναινούν να παραιτηθούν από τις ιδεοληψίες τους»; τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους "Αγανακτισμένους"»

«Συναίνεση για Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και Επανεκκίνηση της Οικονομίας, όση θέλετε» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και αναφερόμενος στους «Αγανακτισμένους» είπε: «Αυτή την αλλαγή οικονομικής πολιτικής ζητάει ο Ελληνικός λαός. Αλλαγή πολιτικής και Αξιοπρέπεια. Αυτό ζητούν οι συμπολίτες μας που μαζεύονται πια στις πλατείες. Ας τους αφουγκραστούμε! Ξέρετε ποιους εννοώ: Αυτούς που μαζεύονται κάθε μέρα και δηλώνουν «αγανακτισμένοι». Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι: είναι απελπισμένοι! Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είναι κομματικά μπλοκ. Σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα».

Απάντηση στον Γ. Καρατζαφέρη


Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε και στη δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών χωρίς να αναφέρει το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ. «Τελευταία ακούγονται και κάποια περίεργα: Άκουσα κάποιον να επικαλείται το ιστορικό προηγούμενο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη, που παρά τον τσακωμό τους, συμφιλιώθηκαν πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο να θυμίσω μια μικρή λεπτομέρεια: ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να… υποκύψουν».

«Οι κουβέντες της δραχμής, ούτε της πεντάρας δεν είναι»

«Η ίδια η κυβέρνηση φοβίζει τον κόσμο και πανικοβάλλει το λαό με δηλώσεις και διαρροές για επικείμενη χρεοκοπία και δήθεν επιστροφή στη δραχμή» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για επιστροφή στη δραχμή τόνισε ότι «ούτε κουβέντες της πεντάρας δεν είναι» και πρόσθεσε: «Με το που ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη ότι τον Ιούλιο στερεύουν τα χρήματα, εκτός από τεράστιο πρόβλημα με τη διαρροή καταθέσεων, πήρε κανείς χαμπάρι στην κυβέρνηση, ότι κόπηκαν ένα σωρό πιστώσεις από το εξωτερικό και γίνονται δεκτές πια από εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, μόνο πληρωμές τοις μετρητοίς;».

ΠΗΓΗ REAL.GR
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=70860&catID=1




Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS