Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Την Παρασκευή το κοινό ανακοινωθέν της τρόικας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ζήτημα πλέον δεν είναι απλά η νέα φοροεπιδρομή που θα αποδειχτεί εξίσου αναποτελεσματική με τις προηγούμενες, ούτε καν η αντιαναπτυξιακή λογική που βαθαίνει την ύφεση. Οδηγούμαστε ταχύτατα στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης κι εκεί η όποια οικονομική στήριξη από Ευρωπαϊκής πλευράς εκτός από την πιθανή αναδιοργάνωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης των ληξιπρόθεσμων εκδόσεων ομολόγων και της μείωσης του επιτοκίου τους, υποκρύπτεται και μια ακόμα πιο ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική όσον αφορά τα εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα μας. 
Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν πριν από λίγο μιλώντας προς «Το Βήμα» ότι το κοινό ανακοινωθέν της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας θα δοθεί αύριο, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Η αποστολή ολοκληρώνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αύριο το πρωί. Συνέντευξη τύπου δεν θα γίνει, ενδέχεται να υπάρξουν ωστόσο συνεντεύξεις του κ. Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το ΔΝΤ δεν σχεδιάζει, προς ώρας, καμία συνέντευξη για τον κ. Πόουλ Τόμσεν.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, θα ανακοινώσει τα μέτρα για το 2011 ύψους 6,4 δισ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο η ανακοίνωση των μέτρων του 2012. Στα μέσα του επόμενου έτους θα εξειδικευθούν και τα μέτρα του 2013, τα οποία έχουν αποφασισθεί σήμερα ως κατευθύνσεις γενικής πολιτικής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό γίνεται διότι το Μνημόνιο αναθεωρείται και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μακροοικονομικές εξελίξεις και δημοσιονομικές ανάγκες.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS