Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Οικονομία -"Moody’s: Υποβάθμιση 8 ελληνικών τραπεζών"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το γεγονός της υποβάθμισης σχεδόν σύσσωμου του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νέων τεστ αντοχής των Ευρωπαϊκών τραπεζών, που καθυστερούν ένα μήνα του προβλεπομένου, μπορεί να αποτελέσει την επιπρόσθετη βόμβα στα θεμέλια της ήδη χωλαίνουσας οικονομίας μας. Αν στην οικτρή δημοσιονομική μας κατάσταση, προστεθεί το βάρος ενός αδύναμου τραπεζικού κλάδους, γεγονός που είχαμε αποφύγει έως τώρα, οι προοπτικές για άμεση ανάκαμψη, θα παραπεμφθούν οριστικά στις καλένδες... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών από πλευράς καταθέσεων και ομολόγων προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, μετά την πρόσφατη υποβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για τις τράπεζες:

- Εθνική Τράπεζα σε Β3 από Ba3
- Eurobank σε B3 από Ba3
- Alpha Bank σε B3 από Ba3
- Τράπεζα Πειραιώς σε B3 από Ba3
- Αγροτική Τράπεζα σε B3 από B1
- Τράπεζα Αττικής σε B3 από B1
- Εμπορική Τράπεζα σε B1 από Baa3
- Γενική Τράπεζα σε B1 από Baa3

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, οι υποβαθμίσεις αυτές σημειώνονται μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa1 από B1. Οι «προοπτικές» και για τις 8 τράπεζες είναι αρνητικές, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS