Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Οµοβροντία βουλευτών κατά Δρούτσα και «κηπουρών»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το "επαγγελματικό" πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, οι πρώην "εργατοπατέρες" και νυν υπέρμχοι των μεταρρυθμίσεων, προκαλούν θεωρώντας του εαυτούς τους αυθεντικούς εκφραστές της λαϊκής βούλησης. Ανεξαρτήτως της κρίσης μας για το πρόσωπο του Υπ. Εξωτερικών, των θέσεων του και της πολιτικής του πορείας, η πρόταση του είναι σωστή και στο πλαίσιο αυτού που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αναφέρουμε ως βασική θεσμική αλλαγή. Τον περιορισμό της δυνατότητας επανεκλογής των βουλευτών, ώστε να σπάσει το σπυρί του "επαγγελματισμού" και της ανακύκλωσης κομματικών και διαπλεκόμενων συμφερόντων μέσα από τη συντήρηση συγκεκριμένων μηχανισμών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πυρ οµαδόν κατά του υπουργού Εξωτερικών ∆ηµήτρη ∆ρούτσα µε αιχµή τις αναφορές του στους βουλευτές – για τη χρήση αυτοκινήτων της Βουλής και τις θητείες τους – εξαπέλυσαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις του κ. ∆ρούτσα στην κρατική τηλεόραση προκάλεσαν την οργή πολλών µελών της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε και προβληµατισµός αν ο υπουργός Εξωτερικών µε τα σχόλιά του προλείανε το έδαφος για επερχόµενες αλλαγές σε σχέση µε το βουλευτικό αξίωµα. Η ένταση που προκάλεσε η παρέµβαση του κ. ∆ρούτσα δεν είναι, βεβαίως, άσχετη από το γεγονός ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός και µάλιστα διορισµένος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε υπουργική θέση.Κάτι που έχει προκαλέσει απαξιωτικές αναφορές σε υπουργούς-κηπουρούς. Πάντως, χθες ο ∆ηµ. ∆ρούτσας σχολίασε: «∆εν έχω καµίασχέση µε την κηπουρική εγώ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενηµέρωση των δηµοσιογράφων τόνισε πως οι απόψεις που διατύπωσε ο υπουργός είναι προσωπικές, ενώ µιλώντας στον Flash πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι «το να είµαστε ισοπεδωτικοί µπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα, αλλά δεν θα πρέπει να ισοπεδώσουµε τα πάντα». Πρόσθεσε µάλιστα ότι οι βουλευτές «πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σεµια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον». Ιδιαίτερα αιχµηρός εµφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΧρήστοςΠρωτόπαπας, ο οποίος έγινε αποδέκτης δεκάδων τηλεφωνηµάτων διαµαρτυρίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήριζαν απαράδεκτες τις «προτάσεις» τουυπουργού. «Οκ. ∆ρούτσας είναι υπουργός Εξωτερικών, δεν είναι εκλεγµένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή εκείνη µε την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγµή, ιδιαίτερα µέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουµε. Καλά θα έκανε λοιπόνο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί µε τα προβλήµατα του υπουργείουκαι να αφήσει τους βουλευτές, που αυτή τη στιγµή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά που πρέπεινα στηρίζουν το Μνηµόνιο, ενώ έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές», δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας. (Διαβάστε περισσότερα...)



Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS