Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή -"Νέες κατηγορίες για τους 5 κατηγορούμενους της 11ης Σεπτεμβρίου"

Νέες κατηγορίες απήγγειλαν οι στρατιωτικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ κατά των πέντε κατηγορούμενων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα δίκη στο Γκουαντάναμο, όπως αναφέρεται σε επιστολή που δημοσιεύθηκε χθες από ένωση θυμάτων των επιθέσεων της Νέας Υόρκης. Η επιστολή φέρει ημερομηνία της Δευτέρας 30 Μαΐου και προέρχεται από τον εισαγγελέα των έκτακτων στρατιωτικών δικαστηρίων του Γκουαντάναμο . Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της ένωσης οικογενειών θυμάτων "Οι οικογένειες της 11ης Σεπτεμβρίου για μία ισχυρή και ασφαλή Αμερική".

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλλονται από τη στρατιωτική δικαιοσύνη είναι συνωμοσία, δολοφονία κατά παραβίαση του δικαίου του πολέμου, επίθεση εναντίον αμάχων, επίθεση εναντίον μη στρατιωτικών στόχων, εσκεμμένη πρόκληση σωματικών βλαβών, καταστροφή περιουσίας κατά παραβίαση του δικαίου του πολέμου, αεροπειρατεία και τρομοκρατία. Οι κατηγορίες αφορούν τους Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, Ράμζι μπεν-αλ-Σάιμπα, Αλι Αμπντ αλ-Αζίζ Αλι, Ουαλίντ μπεν Ατάς και Μούσταφα αλ-Χουσάουι για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο θεωρούμενος ως "εγκέφαλος" των επιθέσεων, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, προσήχθησαν το 2008 ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου, προτού οι φάκελοί τους διαβιβασθούν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα. Ωστόσο, το αμερικανικό Κονγκρέσο απαγόρευσε την είσοδό τους σε αμερικανικό έδαφος, συνεπώς οι κατηγορούμενοι δεν προσήχθησαν ποτέ ενώπιον του δικαστηρίου. Στις αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση παρέπεμψε τους πέντε κατηγορούμενους ενώπιον των έκτακτων στρατοδικείων.

"Η ανακοίνωση της απαγγελίας νέων κατηγοριών αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό βήμα στο πλαίσιο της διευθέτησης της πιο σημαντικής δίκης της εποχής μας", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων Aclu, θεωρώντας ότι η ετυμηγορία των στρατιωτικών δικαστηρίων δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=280607


Share

Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS