Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Απόχη για ΠΑΣΟΚ και παγίδα για Ν.Δ."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η απόχη για συγκράτηση των αντιδράσεων από κοινοβουλευτικούς βουλευτές θεωρείται δεδομένη. Είναι άλλωστε μεγάλη η ιδεολογική και κοινωνική πίεση που δέχονται οι βουλευτές ενός κατ' όνομα σοσιαλιστικού κινήματος που όψιμα "προσκύνησε" το νεοφιλελευθερισμό. Παγίδα πάντως δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Έχει ξεκαθαρίσει έγκαιρα τη θέση της. Ως ένα άρθρο δεν ψηφιζεται το Μεσοπρόθεσμο. Τελεία και παύλα... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τρόπους για να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών για το δημοσιονομικό πρόγραμμα, που επικεντρώνονται κυρίως στα φορολογικά μέτρα, τα οποία, όπως φαίνεται, θα είναι σκληρά, λόγω της ανάγκης αύξησης των εσόδων μέσα στο 2011, ψάχνει η κυβέρνηση, φοβούμενη απρόοπτα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Αυτή τη στιγμή ο προσανατολισμός είναι το Μεσοπρόθεσμο να κατατεθεί στη Βουλή σε ένα μόνον άρθρο και η εξειδίκευσή του να γίνει στη συνέχεια με επί μέρους νομοσχέδια. Με τον τρόπο αυτό οι κυβερνητικοί επιτελείς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αποτρέψουν τις διαρροές, αφού θα λειτουργήσει το δίλημμα «οι διαρροές θα οδηγήσουν σε εκλογές». Με τον τρόπο αυτό βέβαια δεν θα μπορέσει η Ν.Δ να ψηφίσει τα σημεία εκείνα του Μεσοπρόθεσμου με τα οποία συμφωνεί. Ωστόσο, όπως μας έλεγαν χθες στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, σε αυτή τη φάση είναι προτιμότερο να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός ο σχεδιασμός όμως δεν βρίσκει σύμφωνους τους βουλευτές. Ο Γ. Φλωρίδης χθες υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στη Ν.Δ να εκφραστεί θετικά όπου συμφωνεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS