Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Δεν «βλέπει» εκταμίευση 5ης δόσης από το ΔΝΤ η Frankfurter Allgemeine"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κατανούμε την ανάγκη της Γερμανικής ηγεσίας να δείχνει στους πολίτες της ότι υπάρχουν πίέσεις, προβλήματα, διαπραγματεύσεις, ώστε να περιορίζονται οι αντιδράσεις στην παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει συνολικά ως Ε.Ε. να "ξυπνήσουμε" κάνοντας ένα τολμηρό βήμα προς το μέλλον. Αλλιώς η πτώση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα γίνει σύντομα και με εκκωφανιτκό θόρυβο. Πάντως και τα Γερμανικά ΜΜΕ ακολουθούν κατά πόδας τα Ελληνικά σε σεναριολογία!!. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Οι εγγυήσεις της χρηματοδότησης σε 12μηνη βάση που ζητάει το ΔΝΤ για την εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα, δεν φαίνονται να πληρούνται, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο δεν επικαλείται καμία πηγή. Θεωρείται βέβαιο πως το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει το μερίδιο του στην επόμενη δόση" σχολιάζει η εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, η τρόικα έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι προϋποθέσεις για 12μηνες εγγυήσεις δεν πληρούνται. Η εφημερίδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα επικαλούμενη χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε ότι "οι αριθμοί δεν βγαίνουν".

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το Reuters, εικάζεται ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει σε ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα. Αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα θα είναι 60 - 70 δισ. ευρώ. Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ αναφέρει ότι «ενισχύονται οι εικασίες για ένα επιπρόσθετο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα».

Το δεύτερο πακέτο «μπορεί να φτάνει τα 65 δισ. ευρώ, σύμφωνα με γνωρίζοντες», επισημαίνει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι αυτά τα χρήματα δεν θα προέρχονται μόνον από πιστώσεις των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, αλλά «ένα μεγάλο μέρος θα προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες μέσω ιδιωτικοποιήσεων, ένα ανάλογο μέρος μέσω των ιδιωτών πιστωτών και το υπόλοιπο από τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ συζητείται και η συμμετοχή του ΔΝΤ».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Share 

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS