Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Τρόμος στην Ευρώπη από τα δύο βακτήρια"

Το νέο, ιδιαίτερα ανθεκτικό και μεταδοτικό στέλεχος που έχει προκαλέσει την πρωτοφανή επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας στην Ευρώπη είναι ίσως το φονικότερο στην Ιστορία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Κι ενώ η πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, οι επιστήμονες που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το επικίνδυνο, αλλά άγνωστο έως τώρα στέλεχος του βακτηρίου E.Coli, ανακάλυψαν ότι συνδυάζει μια δηλητηριώδη αλλά συνηθισμένη τοξίνη με μία σπάνια "κόλλα" που το βοηθά να προσκολληθεί στα έντερα των ασθενών. Η κόλλα αυτή τυπικά εντοπίζεται μόνο σε παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

"Αποτελεί συνδυασμό δύο στελεχών και αυτό καθιστά το βακτήριο ασυνήθιστο", υποστηρίζει ο Αμερικανός καθηγητής Ρόμπερτ Τοξ του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και προσθέτει:

"Στη Γερμανία έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα 470 κρούσματα, κάτι που είναι τελείως ασυνήθιστο". Πολλά νοσοκομεία στη Γερμανία απευθύνουν έκκληση για δωρεές αίματος λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Θα χρειαστούν μήνες για τη διεθνή επιστημονική ομάδα για να αποκωδικοποιήσει τη γενετική ταυτότητα του στελέχους του βακτηρίου που έχει πυροδοτήσει εντονότατη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Αν και τα περισσότερα στελέχη του E.Coli είναι ακίνδυνα, το συγκεκριμένο είναι το πλέον τοξικό που έχει προσβάλει ανθρώπους. Τα βακτήρια της κατηγορίας αυτής έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στα τοιχώματα των εντέρων και να εκκρίνουν τοξίνες που προκαλούν διάρροια και εμετό. Στις σοβαρότερες περιπτώσεις προκαλούν Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο που προσβάλλει τους νεφρούς και προκαλεί καρδιακή προσβολή στον ασθενή. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63115000


Share

Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS