Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ανησυχία για κραχ στην πραγματική οικονομία της χώρας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν είναι μόνο τα περιορισμένα κρατικά ταμειακά διαθέσιμα που με μια καταγγελτική προσέγγιση θα οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη ριζικής περιστολής δαπανών (μισθών, κοινωνικού κράτους), είναι και η αγορά που περίμενε με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την αποπληρωμή των χρεών του κράτους προς τους ιδιώτες να δει τα πρώτα θετικά σημάδια για τη ρευστότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με την πραγματική οικονομία να βρίσκεται πλέον στα όρια του κραχ, τα έσοδα να βαδίζουν απ' το κακό στο χειρότερο, τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και τις τράπεζες να δηλώνουν σχεδόν παντελή έλλειψη ρευστότητας, στις Βρυξέλλες διαμορφώνονται τα τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Το ευνοϊκό σενάριο προβλέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ως βασική στρατηγική την εφαρμογή του Προγράμματος Προσαρμογής και θα της διασφαλίζεται, υπό όρους, η δυνατότητα παράτασης της μείωσης του ελλείμματος και η διοχέτευση επιπλέον αναπτυξιακών κονδυλίων.

Το κακό σενάριο προδιαγράφει το «διαζύγιο» της χώρας με την Ευρωζώνη, σε περίπτωση εκλογής κυβέρνησης που δηλώνει ότι δεν προτίθεται ή δεν δύναται να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα «κόβεται» στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, οι δόσεις σταματούν, η ρευστότητα από το Ευρωσύστημα μειώνεται και η σταδιακή απεμπλοκή της χώρας από το ευρώ αρχίζει. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/05/2012_444090

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS