Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Υπέρ του Συμφώνου οι Ιρλανδοί

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο εμείς αναζητούμε την "εναλλακτική" πορεία εντός, εκτός κι επί τα αυτά του ευρώ, χωρίς πλάνο για τη διαχείριση του "κακού" σεναρίου, έρμαιοι μιας υπερφίαλης συναισθηματικής προσέγγισης, οι Ιρλανδοί επικυρώνουν το σύμφωνο σταθερότητας παρά τις αστοχίες και τους περιορισμούς του, γιατί αναγνωρίζουν την ανάγκη διατήρησης ενός βασικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα τίθενται σε διαπραγμάτευση κι επανακαθορισμό όλες οι πολιτικές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνο το 50% των 3,1 εκατομμυρίων ψηφοφόρων συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Κατά το παρελθόν, η μικρή συμμετοχή συνδυάστηκε με την επικράτηση του «όχι» στα δημοψηφίσματα για την επικύρωση της Συνθήκης της Νίκαιας το 2001 και της Συνθήκης της Λισσαβώνας το 2008. Ωστόσο, το στρατόπεδο του «ναι» αισιοδοξεί εξαιτίας της υψηλής σχετικά συμμετοχής των ψηφοφόρων των μεσοαστικών περιοχών του Δουβλίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Τimes.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάλυση της συμμετοχής στο σύνολο της χώρας δείχνει ότι ποσοστό 60% πρέπει να έχει ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2012_444926

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS