Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Φήμες για κόμμα Παπαδήμου με τις ευλογίες του Κώστα Σημίτη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ορισμένοι εκπρόσωποι του παρελθόντος δείχνουν να μην συνειδητοποιούν ότι οι τεκτονικές κοινωνικές διεργασίες οδηγούν σε συνολική υπέρβαση του μεταπολιτευτικού σκηνικού με θεσμική και κομματική αναδόμηση κι άφθαρτα πρόσωπα που εκφράζουν σύγχρονες κοινωνικές δυνάμεις. Η απαίτηση της εποχής δεν είναι το αναμάσημα του παλιού με νέο περιτύλιγμα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εντείνονται οι φήμες περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς από τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να κληρονομήσει τον «εκσυγχρονισμό» που έμεινε ημιτελής επί Κώστα Σημίτη. Το νέο κόμμα θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές που θα σημάνουν και το τέλος των παραδοσιακών κομμάτων στα αριστερά και στα δεξιά του κομματικού σκηνικού.

Ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος υπήρξε διαχρονικός και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, έστω κι αν στον δημόσιο βίο τον ενέταξε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τον είχε προτείνει στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1994.

Υπέρ της λύσης Παπαδήμου φαίνεται να κινούνται, σε παρασκηνιακό επίπεδο, προβεβλημένα στελέχη της περιόδου Σημίτη, που δεν θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και να το ανανεώσει προκειμένου να καταστεί και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Τα ονόματα που ακούγονται ότι συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κομματικού σχήματος είναι αυτό του Γιάννη Στουρνάρα, σημερινού υπουργού Ανάπτυξης, του Νίκου Χριστοδουλάκη, πρώην υπουργού Οικονομίας, της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργού Ανάπτυξης. Οι φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες φέρουν και τους Γιάννη Ραγκούση και Αντρέα Λοβέρδο να συμμετέχουν στις ζυμώσεις και να ανταλάσσουν προβληματισμούς για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.


ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
http://www.iefimerida.gr/news/52811/%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS