Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Νεοδημοκράτες μαζοχιστές

Του Μιχάλη Δημητρίου

Δεν ξέρω εάν θα αλλάξει και πόσο η ψυχολογία των Νεοδημοκρατών που συναντώ τις τελευταίες μέρες. Νεοδημοκρατών άλλοτε μάχιμων και μπροστάρηδων, με δράση σε κομματικά αξιώματα και σε πολιτικά γραφεία. Γνήσιων ιδεολόγων, νοικοκυραίων, χωρίς μεγάλες φαυλότητες και κυκλώματα. Κομματικοί, όπως και οι μεσαίοι του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί μουδιασμένοι μετά το 18,85% των πρώτων εκλογών, αμήχανοι από το μπαράζ ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ηττοπαθείς και απαισιόδοξοι. 'Ετοιμοι να παραδοθούν, να προεξοφλήσουν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου. Μαζοχιστές της πολιτικής, της συγκυρίας;

Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκα στον Πειραιά στη Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας. Εζησα μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Όχι μόνο με τις περιστασιακές συναντήσεις αλλά και με τις εικόνες της συγκέντρωσης της Ν.Δ. στο Ζάππειο προεκλογικά, την Πέμπτη 3 Μαΐου. Απαισιοδοξία γενική, μισόλογα, σκοτεινές προβλέψεις, πολλές απουσίες, θλίψη για διαφορετική κατάσταση.

Χωρίς υπερβολές στη Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ τα πράγματα, η όλη κατάσταση, ήταν διαφορετικά. Πολύ περισσότερος κόσμος από τον προβλεπόμενο και τον συνήθη. Πνεύμα ενότητας και συσπείρωσης, αισιοδοξία ότι η πρωτιά της Ν.Δ. παλεύεται, ατμόσφαιρα ομοψυχίας και αλληλεγγύης.

Φυσικά υπήρξαν εξαιρέσεις, δεν έλειψαν οι ταλαντευόμενοι μεταξύ ρεαλισμού και μαζοχισμού: «Εάν δεν ήταν αρχηγός ο Σαμαράς, θα πηγαίναμε καλύτερα», «Η Ντόρα έναν έφερε, δύο διώχνει», «Το κόμμα είναι σε διάλυση και απομόνωση», «Το υπηρετικό προσωπικό του Αντώνη πρέπει ν’ αλλάξει».

Ναι, άκουσα τέτοιες επιφυλάξεις. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία, το γενικό πνεύμα ήταν διαφορετικά, σε κλίμα κομματικής ενότητας και ανάτασης. Αναμφισβήτητος αρχηγός ο Σαμαράς, καλοδεχούμενη θερμά η Ντόρα, ιστορικό κεφάλαιο ο Κ. Καραμανλής, εγκάρδια η υποδοχή στελεχών από τον ΛΑΟΣ και την (άλλοτε) Δημοκρατική Συμμαχία.

Όλα αυτά τα ενθαρρυντικά θα μπορούσαν να είναι λόγια του αέρα εάν δεν ακολουθούσαν χθες και προχθές βράδυ οι τέσσερις μεγάλες δημοσκοπήσεις. Δείχνουν όλες πρωτιά της Ν.Δ., μαζί με άλλες προγενέστερες που έδειξαν να μειώνεται η διαφορά του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν και φαίνεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (έως την ερχόμενη Παρασκευή) θα αναδείξουν ως κυρίαρχες τάσεις προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου την άνετη πρωτιά της Ν.Δ., την πτώση των μικρών κομμάτων διαμαρτυρίας, τη μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, το ψαλίδισμα των ονείρων του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή διακυβέρνηση και πρωτιά του.

Όμως τα έως τώρα δεδομένα των δημοσκοπήσεων μπορούν να προβληματίσουν τους μαζοχιστές Νεοδημοκράτες (αλλά και του ΠΑΣΟΚ πιστεύω) για τις καλές κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, τις εφεδρείες Μπακογιάννη, τις προσχωρήσεις κ.λπ., σε αντίθεση με τα σοβαρά λάθη του Αλ. Τσίπρα. Στο εξωτερικό και στο εσωτερικό με την πολυκέφαλη ρητορεία και την αρχηγική αλαζονεία, που σκοπεύει, λέει, να σώσει όλους τους λαούς της Ευρώπης!

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=63181

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS