Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πώς έγινε η Πάτρα Kαμπούλ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα πρόβλημα που μεταφέρεται από σημείο σε σημείο της πόλης, γνωρίζοντας οι πάντες ότι με πρόσκαιρες παρεμβάσεις που δεν αποτελούν μέρος ενός εθνικού κι εν τέλει ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, απλά ανακυκλώνουν την αγανάκτηση και δίνουν χώρο σε δήθεν "δυναμικές" φωνές να την εκμεταλλεύονται. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αρκεί να σταματήσεις σε ένα φανάρι στην είσοδο της πόλης για να καταλάβεις το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας: άνθρωποι εμφανίζονται από το πουθενά, τρυπώνουν κάτω από τις νταλίκες, γαντζώνονται δίπλα στις ρόδες, αδιαφορώντας πλήρως για το αν θα γίνουν αντιληπτοί ή αν κινδυνεύει η ζωή τους.

Κάποιος θα σκεφτόταν να καλέσει αμέσως την Αστυνομία. Αλλος να κάνει ότι δεν είδε, να περιμένει να ανάψει πράσινο και να φύγει γρήγορα. Ωστόσο, αυτή είναι η καθημερινή ζωή των μεταναστών στην Πάτρα: σε κάθε σημείο θα βρεθεί ένας τρόπος να σου υπενθυμίσουν την παρουσία και την απελπισία τους. Tο Πανελλήνιο έχει πλέον συνδυάσει τους Αφγανούς μετανάστες με το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής.

Προηγουμένως όμως υπήρχε ένας πραγματικός καταυλισμός, επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και στημένος στην πλέον καθωσπρέπει συνοικία της Πάτρας. Πρόκειται για τον, γνωστό στους Πατρινούς, καταυλισμό της οδού Ευρώτα, στην κοσμοπολίτικη βόρεια πλευρά της πόλης, ο οποίος αποτελούσε μια αυτόνομη περιοχή μέσα στην ίδια την πόλη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200250

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS