Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Κίνδυνος εκτουρκισμού της Ροδόπης

Του Σταμάτη Παπαβασιλείου

Προ τετελεσμένου κινδυνεύει να φέρει την Ελληνική Πολιτεία το τουρκικό προξενείο, εν’όψει των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Είναι γνωστό πως οι κύκλοι της αυτοπροδιοριζόμενης «τουρκικής» μειονότητας στην Κομοτηνή έχουν ξεκινήσει μεγάλο αγώνα προκειμένου ο 3-εδρικός νομός Ροδόπης να μην εκλέξει ορθόδοξο Βουλευτή.

Στις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου, την πρώτη θέση στο νομό κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ (18.384 ψήφοι-26,71%) και την τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ (6.471 ψήφοι-9,40%), κόμματα που τις πρώτες θέσεις των σταυρών κατέλαβαν μουσουλμάνοι βουλευτές ενώ δεύτερη δύναμη ανεδείχθη η Νέα Δημοκρατία (12.569 ψήφοι-18,26%) με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη να κερδίζει τη μάχη της εκλογής.

Κομβικό ρόλο όμως έπαιξε η υποψηφιότητα του Αχμέτ Ιλχάν (τ. Βουλευτής Ν.Δ. στην Ροδόπη) με την ΔΗ.ΣΥ., που συγκέντρωσε μεγάλη δυναμική (12.351 ψήφοι–17,95%), αλλά παρά την προσχώρηση της ΔΗ.ΣΥ. στη Ν.Δ., ο Αχμέτ Ιλχάν αποφάσισε ελέω Προξενείου να διαφοροποιηθεί και να «μεταγραφεί» στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προκειμένου να εξασφαλίσει την έδρα μέσω αυτής, γενόμενος ο πρώτος στα χρονικά Βουλευτής της Ν.Δ. που προσχωρεί στην Αριστερά.

Έτσι, δεν είναι καθόλου δύσκολο οι επιδιώξεις του τουρκικού Προξενείου και της Άγκυρας να επιτύχουν, καθώς στην Αθήνα ουδείς ασχολείται…

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Νομού Ροδόπης είναι :

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΠΑΣΟΚ : ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ του ΡΑΗΦ
ΣΥΡΙΖΑ : ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ του ΜΕΜΕΤ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ του ΣΑΜΠΡΗ

Οι εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου τοποθετήθηκαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων των : ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ της ΡΟΔΟΠΗΣ, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της εκλογής ΕΛΛΗΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, γνωρίζουν πολύ καλά ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΠΗΓΗ: POLITIKO DOMINO
http://politikodomino.blogspot.gr/2012/06/blog-post_01.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS