Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ρ.Ζέλικ: Οι ηγέτες της Ευρωζώνης να είναι «έτοιμοι για μεγάλα βήματα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το πόσο εύκολα μπορεί η αδυναμία κάλυψης των πρωτογενών μας πλεονασμάτων (5 δις) να μας στρέψουν οικειοθελώς στην αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων της δραχμής το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Άλλες τόσες έχουμε αναφερθεί στο ότι το σοκ της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ μπορεί να είναι και το κομβικό σημείο ώστε η Ε.Ε. να πράξει όσα συνεχώς αποφεύγει για να προστατεύσει το υπόλοιπο οικοδόμημα (ευρωομόλογο, ευρύτερη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες).


Εμείς μπορεί να παρακολουθούμε από απόσταση τις θετικές εξελίξεις για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους θα έχουμε όμως τη συναισθηματική "ικανοποίηση" ότι καταγγείλαμε το μνημόνιο δείχνοντας πυγμή!! (εφηβική κι αδιέξοδη μεν, αλλά πυγμή!). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της Ισπανίας για να αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευσή της, γράφει ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Τimes.

Εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα η χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποφασιστικά για να ενισχύσουν τις τράπεζες, έγραψε ο Ζέλικ, η κρίση που θα προκύψει θα μετατρέψει την ήπειρο σε μια «περιοχή κινδύνου». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2012_444886

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS