Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Με τον ΟΠΑΠ αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Καθυστερημένες κινήσεις σε κατάσταση πανικού με πολύ πιο περιορισμένο όφελος από αυτό που θα μπορούσε να έχει εισπραχθεί αν προωθούνταν στο πρόσφατο παρελθόν. Όλες οι μετοχές των εισηγμένων δημοσίων εταιρειών δεν έχουν πλέον να προσφέρουν έσοδα άνω των 5 δις (μόλις 2% του χρέους!). Από την άλλη η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας παραμένει χαμένη ανάμεσα σε νομικές αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο διαγωνισμός για τη διάθεση του 29% του ΟΠΑΠ αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γιάννη Κουκιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «ισχυρό ενδιαφέρον». Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν η ΔΕΠΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΠ.

Πάντως, παρά την κινητοποίηση που παρατηρείται στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Κουκιάδης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, γνωστοποίησε πως δεν είναι εφικτός ο στόχος για έσοδα ύψους 9,3 δισ. ευρώ εντός του τρέχοντος έτους. Κατέβασε δε τον «πήχη» των εσόδων του 2012 σχεδόν στο μισό, στα 4,7 δισ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63609749

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS