Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Η φτώχεια γονατίζει τη μεσαία τάξη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σημαντικό μέρος της μεσαίας τάξης παγκοσμίως στήριξε τη βελτίωση του επιπέδου ζωής αποκλειστικά στο φθηνό δανεισμό κι όχι στην παραγωγική διαδικασία. Σε χώρες μάλιστα όπως η δική μας που το κράτος έπραξε το ίδιο σε πολλαπλάσιο βαθμό, δεν θα αργούσε να έρθει η έκρηξη της φούσκας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η φτώχεια πλήττει πλέον τη μεσαία τάξη της Ευρώπης, σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ της η η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς». Είναι άνθρωποι που πρέπει να διαλέξουν αν θα φάνε ή θα πληρώσουν το δάνειό τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2009 υπήρχαν στις 27 χώρες 115 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (23,1% του πληθυσμού) Άλλα 100 με 150 εκατομμύρια κινδυνεύουν επίσης, καθώς δύο μήνες ανεργίας και ένα δάνειο που δεν μπορεί να πληρωθεί μπορούν να βυθίσουν οποιονδήποτε στον όλεθρο.

Το 2007, πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση, κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκονταν 85 εκατομμύρια άνθρωποι (17% του πληθυσμού). Στην κατάλογο περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στη Βρετανία, όπου η φτώχεια των παιδιών είναι τόσο μεγάλη, ώστε η χώρα κατατάσσεται 22η μεταξύ των 27, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος John Rowntree. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=94735

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS