Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "ΗΠΑ: Φόρο στη ζάχαρη ζητούν οι επιστήμονες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν παραδειγματιζόμασταν από τον τρόπο που έχουν λειτουργήσει διαχρονικά οι απαγορεύσεις ή οι κρατικές παρεμβάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης (ποτά, κάπνισμα κλπ) θα είχαμε κατανοήσει ότι η βελτίωση του προτύπου διαβίωσης δεν έρχεται μέσα από την επιβολή συμπεριφορών αλλά από την ενημέρωση και τη σταδιακή αλλαγή σε νοοτροπίες και αξίες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, θα πρέπει να φορολογηθεί η ζάχαρη, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με το άρθρο των αμερικανών επιστημόνων που τιτλοφορείται: «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη», επισημαίνεται ότι ο νέος ειδικός φόρος είναι απαραίτητος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Ρόμπερτ Λάστιγκ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, ζητούν να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4691306

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS