Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα ζητά ο Σαμαράς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι το διακύβευμα της επιτυχίας του PSI, εξαρτάται από δομικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, αναδιάρθρωση του κράτους και αναστροφή του επενδυτικού κλίματος, κι όχι από τη συνέχιση μιας μονομερούς κι οριζόντιας λιτότητας. Ο Σαμαράς το προτείνει με συνέπεια επί δυο χρόνια. Ήρθε η ώρα αυτά τα επιχειρήματα να είναι η Ελληνική "κόκκινη" γραμμή στις διαπραγματεύσεις. Αλλιώς καμιά συμφωνία δεν πρόκειται να έχει το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα που προσδοκάται. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού αναδείχθηκαν στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να αρνείται την υπογραφή του σε πολιτικό κείμενο δεσμεύσεων και να επιμένει ότι η μόνη εξουσιοδότηση που μπορεί να δοθεί στον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι να κάνει διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της λεωφόρου Συγγρού ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν δεν θα πρέπει να προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση και ότι αντίθετα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στα φλέγοντα θέματα των ημερών ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού αφού ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθεί πάγωμα των μισθών και των ωριμάνσεων εφόσον συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173755

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS