Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Δύο κρίσιμα 24ωρα για τη χώρα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κρισιμότητα έγκειται στο ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί πλήρως ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας βρίσκεται στις δομές και το οικονομικό πλαίσιο κι όχι στη μισθοδοσία αλλά και να διαμορφωθεί ένα ξεκάθαρο αναπτυξιακό πλάνο αν θέλουμε να ελπίζουμε στην αξιοποίηση της μείωσης των ετήσιων τόκων. Αλλιώς συζητάμε για μια εκ των προτέρων χαμένη ιστορία. Μεγάλο βάρος για την προώθηση αυτών των προτεραιοτήτων πέφτει στις πλάτες του Σαμαρά, από τη στιγμή που ο Παπανδρέου σχεδόν ιδιωτεύει κι ο Παπαδήμος συχνά λειτουργεί ως άτυπος επίτροπος της Τρόικας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κρίσιμα είναι τα δύο επόμενα 24ωρα για την χώρα, αφού κυβέρνηση και κόμματα πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις έπειτα από τη διορία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τρόικα και πιστωτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα - τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -, στα οποία οι απόψεις διίστανται όχι μόνο με την τρόικα, αλλά και μεταξύ τους, όπως και στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αναμένεται να βρεθούν οι τρεις αρχηγοί στη νέα συνάντησή τους υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί απόψε ή αύριο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4691287

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS