Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - ""Όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε απόλυτη σύγκλιση""

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γενικόλογη και ασαφής η δήλωση. Όταν υπάρχουν δομικές διαφωνίες με τις προτάσεις της Τρόικας η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα διαπραγματευτικά όρια της πολιτείας κι όχι να τα υποπτεύεται. Όταν βέβαια διαβάζεις για "αποκλίσεις και καθυστερήσεις στην πολιτική" κι όχι για θεμελιώδεις λάθος επιλογές, κατανοείς γιατί η Τρόικα επιθυμούσε πρωθυπουργό Παπαδήμο. Τέτοια ταύτιση με το μνημόνιο δεν έχει πλέον ούτε το ίδιο το ΔΝΤ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες. Οι αρχηγοί αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια. Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους. (Διαβάστε περισσότερα....)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173736

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS