Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Διπλασιασμό ΦΠΑ προτείνει το ΔΝΤ!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ΔΝΤ των... "μεταρρυθμίσεων" προτείνει ουσιαστικά ακόμα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση; Υψηλότερους συντελεστές. νέους ειδικούς φόρους, αύξηση αντικειμενικών, όλες δηλαδή υφεσιακές προτάσεις που μόνο ανταγωνιστική δεν κάνουν την Ελληνική οικονομία για την προσέλκυση επενδυτών. Αδαείς ή απλά επικίνδυνοι; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Προτάσεις-σοκ για την ελληνική οικονομία περιλαμβάνουν οι προτάσεις του ΔΝΤ από το οποίο η κυβέρνηση είχε ζητήσει την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προτείνουν:

- Τη θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 19% - 21% έναντι των τριών συντελεστών 23%, 13% και 6,5% που ισχύουν αντίστοιχα σήμερα.

Η πρόταση για συντελεστή 21% προβλέπει παράλληλα την καθιέρωση ενός μειωμένου 11% μόνο για τα ξενοδοχεία, τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Η πρόταση για συντελεστή 19% προβλέπει μειωμένο συντελεστή 9% για τουριστικές υπηρεσίες και ξενοδοχεία.

- Την απαλλαγή απο ασφαλιστικές εισφορές μισθών έως 300 ευρώ, για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Το κόστος της απώλειας αυτής για τα ταμεία να καλυφθεί μέσω αυξήσεων στη φορολογία.

- Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=94710

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS