Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Να πούμε όχι στους φύρερ

Του Χάρη Παυλίδη

Εκ προοιμίου επισημαίνω ότι αυτό το σημείωμα θα μείνει αναρτημένο μέχρι το δειλινό της Κυριακής. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Γιατί κανείς από μας τη Δευτέρα το πρωί δεν θα έχει καμία δικαιολογία να πει «έκανα λάθος», «δεν ήξερα», «δεν άκουσα», «δεν διάβασα». Αυτός ο λαός έκανε λάθη στις επιλογές του, τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά το όποιο λάθος θα αποβεί μοιραίο. Γι αυτό και οι κουβέντες πρέπει να είναι καθαρές, υπεύθυνες και πρωτίστως να περικλείουν όραμα για το μέλλον.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό κατ αρχήν, και εν συνεχεία να καταστεί κατανοητό, πως η Ελλάδα στις 7 Μαΐου πρέπει πάση θυσία να έχει κυβέρνηση. Και να καταστεί σαφές πως η κυβέρνηση αυτή-είτε είναι είτε δεν είναι αυτοδύναμη- πρέπει να έχει ισχυρή εντολή να εξασφαλίσει ένα πλαίσιο σταθερότητας για τους θεσμούς και ασφάλειας για τους πολίτες. Και αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να διασφαλιστεί σε καμία περίπτωση από όλους αυτούς τους «φύρερ» που απειλούν και υβρίζουν, που λοιδορούν και συκοφαντούν, που διχάζουν και οδηγούν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση. Αυτές τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, είναι ανάγκη να θυμηθούμε ότι σε αντίστοιχες ιστορικές περιόδους, τέτοιες καταστάσεις εξέθρεψαν τυράννους και παρανοϊκούς δικτάτορες που στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον εκείνων που τους ψήφισαν.

Έχουμε χρέος έναντι της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας, να σταματήσουμε με τη ψήφο μας όλους αυτούς τους ψυχοπαθείς, που εκμεταλλευόμενοι το θυμό και την οργή μας, παραπλανούν και εξαπατούν με ψεύτικες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, προκειμένου να πετύχουν την αποσταθεροποίηση και σε δεύτερο χρόνο να θέσουν υπό περιορισμό τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το παραλήρημά τους. Αντίθετα πρέπει να σκεφθούμε που μας οδηγεί και να ψηφίσουμε τα κόμματα που εγγυώνται τη σταθερότητα, διασφαλίζουν τη θέση μας στην Ευρώπη, και εξασφαλίζουν το χρονοδιάγραμμα εξόδου από τη κρίση.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «φυρερ» για να γυρίσει σελίδα. Μας χρειάζεται όμως όλους για να την προστατεύσουμε απ’ αυτούς. Μας χρειάζεται όλους ώστε με τη ψήφο μας να δώσουμε δύναμη και προοπτική στη Δημοκρατία, προκειμένου να ανανεωθεί το πολιτικό δυναμικό της χώρας και με όρους σύνθεσης και συναίνεσης να ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης από το παλιό στο καινούριο. Από τη μεταπολίτευση στην Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/68649/editorial/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%81_29-04-2012.html


Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS