Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - H NΔ κλιμακώνει την επίθεση σε Καμμένο αλλά και «Χρυσή Αυγή»

Σε δύο σημαντικά crash test εντυπώσεων- στην αποψινή ομιλία Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη και την αυριανή, κεντρική, στην Αθήνα- ποντάρουν από τη Συγγρού, για να ενισχύσουν την τελική εικόνα στην κοινωνία, της κομματικής δυναμικής που αναπτύσσει η ΝΔ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Η αναμενόμενη παρουσία Καραμανλή στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, στο χώρο του Βελλιδείου, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει προσθετικά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, μετά και την «αναθέρμανσή» τους από τη δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού αλλά και την προ ημερών εμφάνισή του στην τοπική Θεσσαλονίκης, με τις οποίες εξέφρασε τη στήριξή του στον Α. Σαμαρά και την ΝΔ.

Κατ’ αντιστοιχίαν, η κεντρική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στην Αθήνα, στο χώρο του Ζαππείου που υπέχει και ιδιαίτερο συμβολισμό για την ΝΔ επί προεδρίας Σαμαρά, θα γείρει αποφασιστικά και την εκλογική πλάστιγγα, καθώς η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά.

Στην Συγγρού ρίχνουν πλέον όλο τους το βάρος στην εικόνα Σαμαρά σε αυτές τις δύο ομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αναμένεται να εμπεριέχει οξεία κριτική αφ’ ενός στα πεπραγμένα αλλά και τις ...νεοανακαλυφθείσες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την σε βάθος τριετίας προοπτική αποδέσμευσης της χώρας από τα δεσμά του Μνημονίου.

Παράλληλα, τα βέλη αναμένεται να στραφούν εντονότερα και στο κόμμα του Π. Καμμένου, αλλά και την Χρυσή Αυγή. Ειδικά αναφορικά με την τελευταία, μετά την ονομαστική αναφορά που έκανε στο κόμμα των νοσταλγών του Ναζισμού και της Χούντας ο Α. Σαμαράς, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή του με νέους επιχειρηματίες, αναμένεται πλέον να τους «δείξει και επισήμως» από βήματος. Κάτι πάντως που καθώς φαίνεται, θα συμβεί στην ομιλία της Αθήνας, όπου ο Πρόεδρος της ΝΔ θα υψώσει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στους ...νεοχιτλερικούς πατριώτες, επιδιώκοντας να αναδείξει ανάγλυφα τους κινδύνους που ελοχεύει η είσοδός τους στην Βουλή.

Εκ παραλλήλου, από την Συγγρού επιχειρούν το τελειωτικό χτύπημα στον Π. Καμμένο- αν και αναγνωρίζουν ότι η δυναμική του κόμματός του δεν ανακόπτεται εύκολα, λόγω του περιορισμένου χρόνου που διατίθεται ως τη στιγμή της κάλπης. Χθες, με διαρροές της Συγγρού επιχειρήθηκε να επισημανθεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και των στελεχών του κόμματος, με τη διακίνηση των δηλώσεων του κ. Καμμένου ότι στην παρούσα φάση, οι προτάσεις για την Παιδεία είναι πολυτέλεια, αλλά και του κ. Μαρκόπουλου, που άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας την επόμενη ημέρα με οποιονδήποτε, ακόμη και με το ΚΚΕ.

Από το επιτελείο του κ. Καμμένου, επιχείρησαν άρον άρον να απαντήσουν στο θέμα της Παιδείας, πετώντας... την μπάλα στην κερκίδα, επικαλούμενοι τις περικοπές στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, λόγω του psi και αρκούμενοι σε μια γενικόλογη δέσμευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Κουΐκ: «Η τελική επεξεργασία της εθνικής μας αντιπρότασης και για την Παιδεία, θα παρουσιαστεί με υπευθυνότητα πριν πάνε οι Έλληνες στις κάλπες. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς Ρεπούση, χωρίς Δραγώνα και φυσικά με βιβλία από τη πρώτη μέρα της σχολικής περιόδου σε σχολεία που δεν θα συγχωνευτούν επειδή έτσι διέταξε η τρόικα».

Πάνος Ρασσιάς 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/124101/H-N%CE%94-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%C2%AB%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%C2%BB/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS