Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - 27 Ελληνες έναντι 4.800 Αλβανών!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο επιστημονικό "προλεταριάτο" που έχει ανατραφεί με την αντίληψη ότι η χειρωνακτική εργασία είναι συνυφασμένη με χαμηλή κοινωνική στάθμη, είναι "αναμενόμενο" να μην υπάρχει προσφορά εργασίας για ανάλογες θέσεις. Όταν όμως κατακλυζόμαστε από δηλώσεις απελπισίας και ανέχειας είναι να απορείς για το πως αξιολογούνται οι προτεραιότητες από τον καθένα μας. Είναι τελικά σημαντικότερη η αναπαραγωγή μιας πλαστής κοινωνικής εικόνας από την αποδοχή της πραγματικότητας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στους απέραντους οπωρώνες των Νομών Ημαθίας και Πέλλας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής και διακίνησης ροδάκινου στον κόσμο, οι ροδακινιές, χρειάζονται σχεδόν 5.000 ζευγάρια εργατικά χέρια κατά τη θερινή περίοδο, πρώτα για το αραίωμα και στη συνέχεια για τη συγκομιδή της παραγωγής.

Οι δύο νομοί διατηρούν υψηλά ποσοστά ανεργίας, με έναν στους τρεις κατοίκους τους και έναν στους δύο νέους να είναι χωρίς δουλειά, αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα γυρίζουν την πλάτη στην εποχική αγροτική εργασία που τους προσφέρεται. «Η δουλειά στο χωράφι είναι σκληρή. Δεν είμαστε εμείς γι' αυτά. Ας συνεχίσουν να την κάνουν οι Αλβανοί...», συνεχίζουν να λένε αρκετοί. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63652583

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS