Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ούτε 2% δεν απέδωσαν τα εισπρακτικά μέτρα της τελευταίας 3ετίας!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με μείωση του ΑΕΠ κατά 20% το να περιμένεις αυξημένα φορολογικά έσοδα είναι τουλάχιστον μια ουτοπία. Από την άλλη όταν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αναζητεί ακόμα τη δομή, τους ρυθμούς και την τεχνολογία για να αποδώσει αποτελεί κυριολεκτικά μύθο η απαίτηση βελτίωσης των κρατικών εσόδων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μέτρα χωρίς τέλος, αλλά αποτέλεσμα ουδέν! Περισσότερες από 1.000 φορολογικές διατάξεις –που για χωρέσουν χρειάστηκαν περισσότερες από 600 σελίδες Εφημερίδων της Κυβερνήσεως- ψήφισε η ελληνική βουλή την τελευταία τριετία.

Όσους φόρους και αν βάλανε όμως, όσα εισπρακτικά μέτρα και αν πήραν οι κυβερνήσεις της εποχής της κρίσης από το 2009 ως σήμερα, περισσότερα λεφτά στα ταμεία δεν μπήκαν, αποδεικνύοντας εν τέλει και πως … «δεν υπήρχαν» (τουλάχιστον από φόρους). Το σοκ που προκάλεσαν τα ατελείωτα μέτρα πάγωσε την αγορά και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής , ενώ το ΑΕΠ της χώρας βούλιαζε, οι κρατικές εισπράξεις διατηρούνταν απλώς στα ίδια επίπεδα.

Την ίδια ώρα όμως αυξάνονταν και οι τόκοι που πλήρωνε το κράτος, οι οποίοι «κατάπιαν» και τα όποια επιπλέον κονδύλια είχε εισπράξει δια των φόρων το κράτος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=193457

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS