Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Δεν υπάρχουν νόμιμοι οίκοι ανοχής

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ότι η πορνεία αυξάνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως και συνολικά η εγκληματικότητα και το γεγονός ότι η λαθρομετανάστευση έχει προσθέσει απροσδιόριστο αριθμό νέων εκδιδόμενων γυναικών, δεν σημαίνει πως η αντιμετώπιση του θέματος βρίσκεται στην ελαστικοποίηση των όρων για την έκδοση άδειας που θα επιτρέπουν πορνεία σχεδόν δίπλα σε σχολεία κι εκκλησίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τροχοπέδη στην έκδοση αδειών λειτουργίας για οίκους ανοχής αποδεικνύονται οι αυστηρές διατάξεις της νομοθεσίας για το πού μπορούν να λειτουργούν. Το αποτέλεσμα είναι οι οίκοι ανοχής να λειτουργούν παράνομα, να μην ελέγχονται επί της ουσίας και κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων οι εργαζόμενες σε αυτούς και οι Αρχές να επιδίδονται στο κρυφτό των απανωτών σφραγίσεων.

«Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας οίκος ανοχής που να είναι νόμιμος. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν 5-6, αλλά και αυτοί έχασαν την άδειά τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Μωραΐτης, νομικός σύμβουλος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Οπως εξηγεί, ο νόμος του 1999 που καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των οίκων ανοχής προβλέπει ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη της ακτίνας των 200 μέτρων από πάρκα, πλατείες, φροντιστήρια, γυμναστήρια, εκκλησίες, σχολεία δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης, ευαγή ιδρύματα. «Προϋποθέσεις που καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη νομιμοποίησή τους στο κέντρο της Αθήνας», αναφέρουν στα «ΝΕΑ» στελέχη του δήμου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4717433

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS