Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Ο πανικός της Παρασκευής

Tου Στέφανου Κασιμάτη

Σαρκαστικά σχόλια βλέπω να προκαλεί η πρόθεση του προέδρου Βαγγέλη του Βενιζέλου να παρουσιάσει την «κυβερνητική ομάδα» του ΠΑΣΟΚ από την εξέδρα της πλατείας Συντάγματος, την Παρασκευή. Προσωπικώς, όμως, με εκπλήσσει περισσότερο το πρωθύστερο του σχήματος. Σε ποιους, δηλαδή, θα παρουσιάσει την κυβερνητική ομάδα και γιατί να την παρουσιάσει; Αφού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι ενδείξεις για την προσέλευση του κόσμου την Παρασκευή είναι τόσο αποκαρδιωτικές, ώστε κάποιοι προεξοφλούν ότι όσοι θα κάνουν τον κόπο να προσέλθουν το πιθανότερο είναι να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

Για την ώρα, φαίνεται ότι ο ορμητικός και πάντα έμπλεος αυτοπεποιθήσεως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευθεί με την επιλογή του να πραγματοποιήσει ανοικτή συγκέντρωση και μάλιστα στο Σύνταγμα. Ωστόσο, προσπαθεί να αποτρέψει τον κίνδυνο της αποτυχίας, ρίχνοντας στη μάχη το υπερόπλο που ακούει στο όνομα Στέλιος Αγγελούδης. Πρόκειται για έναν πρώην λοχαγό του στρατού, αλλά και απόφοιτο της Νομικής Σχολής, στον οποίο ανέθεσε τον πολιτικό σχεδιασμό όταν ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος.

Έκτοτε όμως ουδείς αντελήφθη να αναλαμβάνει δραστηριότητες στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ώσπου το βράδυ της Δευτέρας ο εν λόγω συνεργάτης του προέδρου συνεκάλεσε σύσκεψη δεκαπέντε γενικών γραμματέων, στους οποίους τόνισε την ανάγκη να συμβάλουν κατά τις δυνάμεις τους στη λαοθάλασσα της Παρασκευής. Αν οι εκκλήσεις του αποδειχθούν αποτελεσματικές είναι κάτι συζητήσιμο, καθώς μαθαίνω ότι κατέφυγε στη χρήση επιχειρηματολογίας, η οποία θα ήταν άκρως πειστική μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα απευθυνόταν σε πρωτοετείς της ΠΑΣΠ από τα ΤΕΙ των ξακουστών για την ομορφιά τους Γρεβενών.

Φοβάμαι ότι, για μία ακόμη φορά θα αποδειχθεί ότι ο χειρότερος εχθρός του Βαγγέλη του Βενιζέλου είναι ο εαυτός του. Αλλωστε, μια ιδέα της αυτοκαταστροφικής αυτοπεποίθησής του μπορεί να έχει ήδη ο καθένας από τις ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες όπου δεσπόζει η μορφή του.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/05/2012_440148

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS