Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Η κυβέρνηση «άργησε» στο Βέλγιο 541 ημέρες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ενάμιση χρόνο με υπηρεσιακή κυβέρνηση εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε.. Ο συνδυασμός πολιτικής και οικονομικής αστάθειας θα έπρεπε να έχει μετατρέψει το Βέλγιο στον πιο εύκολο στόχο για τις αγορές και τα εθνικιστικά ζητήματα που καθυστέρησαν τη σύσταση της κυβέρνησης να έχουν αποδιαρθρώσει την κοινωνία. Όταν όμως  οι δομές είναι στέρεες και αξιόπιστες εγγυώνται το μίνιμουμ εύρυθμης λειτουργίας που για άλλους παραμένει ακόμα μακρινό ζητούμενο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ορκίζεται σήμερα, έπειτα από διεργασίες που κράτησαν 541 ημέρες, η νέα κυβέρνηση του Βελγίου με πρωθυπουργό τον σοσιαλιστή Ελιο ντε Ρούπο. Χθες, οι πολιτικές δυνάμεις του Βελγίου κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ξεπερνώντας και το τελευταίο εμπόδιο που απέμενε για να τερματιστεί η πολιτική κρίση στη χώρα.

Η συμφωνία των έξι κομμάτων για την διανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων ήρθε έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις και αναμενόταν να επισημοποιηθεί αργά χθες. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί σήμερα ενώπιον του βασιλιά Αλβέρτου Β'.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Ντι Ρουπό, θα έχει 13 υπουργούς και έξι υφυπουργούς. Θα είναι μικρότερη από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση (15 υπουργοί, επτά υφυπουργοί) και θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές... (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4678284


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS