Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Δημοσκοπικές πρωτιές με διψήφιες διαφορές για τη ΝΔ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε ένα κλίμα πλήρους απαξίωσης της πολιτικής, η ΝΔ παραμένει ο μόνος σταθερός πόλος. Η κριτική της για την αποτελεσματικότητα του μνημονίου επιβεβαιώθηκε. Στην ίδια μένει να πείσει ευρύτερα στρώματα μέσα από τη στελεχιακή ανανέωση, τις προτάσεις για δομική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και συνεπείς, με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ιδέες για ταχύτερη ανάκαμψη με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην πρόθεση ψήφου του βαρόμετρου του Δεκεμβρίου της Public Issue για το "ΣΚΑΙ" η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 30%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%, το ΚΚΕ με 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, οι Οικολόγοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%. (διαβάστε αναλυτικά http://www.skai.gr/news/politics/article/188592/to-varometro-tis-public-issue-gia-ton-dekemvrio/ )

Σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει άλλη μία δημοσκόπηση της Metron Forum για τον "Ελεύθερο Τύπο", που δημοσιεύεται σήμερα, όπου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά 7,8 μονάδες και στην εκτίμηση ψήφου κατά 12,2%, ενώ για τη θέση του πρωθυπουργού οι περισσότεροι πολίτες δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% έναντι 17,1% του ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθεί με 13,6% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,7%, ο ΛΑΟΣ με 9,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,9%, οι Οικολόγοι με 5,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και το Άρμα Πολιτών με 2,4%.

Η εξαμηνιαία πανελλαδική έρευνα της Metron Forum που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο», έγινε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από 15 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2011. Στο δείγμα συμμετείχαν 2.200 άτομα άνω των 18 ετών. (διαβάστε αναλυτικά http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=91871)


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS