Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το μέλλον της ευρωζώνης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η συζήτηση στην Ευρώπη έχει περιχαρακωθεί σε τεχνοκρατικά μονοπάτια δημοσιονομικής υφής, χρήσιμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της οικονομίας, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας όταν αναφέρονται στην πολιτική διάρθρωση της Ε.Ε. Όταν η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα προς τη μια ή την άλλη πλευρά το πιθανότερο είναι να χαθεί πλήρως η ισορροπία που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος. Διαβάστε περισσότερα...

Η θεσμική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μέσω ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών και αυτόματων κυρώσεων στους παραβάτες αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, Γερμανία και Γαλλία είναι αποφασισμένες να επιβάλουν ένα αυστηρότερο Σύμφωνο Σταθερότητας με κυρώσεις για όσες χώρες είναι δημοσιονομικά απείθαρχες.

Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των χωρών-μελών της ευρωζώνης πει «όχι» στα σχέδια του «γαλλογερμανικού άξονα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται Παρίσι και Βερολίνο να συμφωνήσουν μόνο με τις χώρες του λεγόμενου σκληρού πυρήνα, δηλαδή Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και όσες επίσης, ενδιαφέρονται.

Σόιμπλε: «Όχι» στα ευρωομόλογα - «Ναι» σε αλλαγή των Συνθηκών

Την ίδια ώρα και νέο ξεκάθαρο «όχι» είπε η γερμανική κυβέρνηση στα ευρωομολόγα. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse ότι «η γερμανική οικονομία θα ξεπερνούσε τις δυνατότητές της αν εγγυούταν για τα χρέη όλων των κρατών. Την ίδια στιγμή, μίλησε για την αναγκαιότητα αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων στις χώρες εκείνες που είναι δημοσιονομικά απείθαρχες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=109075&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS