Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Το βράδυ η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει οι προϋπολογισμοί να ψηφίζονται αλλά εκ των υστέρων να αποδεικνύεται ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι τους. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ίσως ο μόνος που θα ψηφισθεί με τόση πλειοψηφία αλλά όλοι γνωρίζουν προκαταβολικά ότι οι στόχοι του είναι απολύτως αίολοι, επειδή βρίσκεται υπό την αίρεση της επιτυχίας του "κουρέματος" και της μετεκλογικής διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα των 2013-15!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012. Στις 6 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση κατά την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Αύριο, ο κ. Παπαδήμος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού είναι η στήριξη του από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, εν μέσω διαξιφισμών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και η σκληρή κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται, πέραν της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στις διαφορετικές γραμμές που εκφράζονται στο εσωτερικό των δύο κομμάτων. Στο μεν ΠΑΣΟΚ για το θέμα της διαδοχής και την επόμενη μέρα, στη δε ΝΔ για την στάση και τη στήριξη που πρέπει να έχει, ως προς τη κυβέρνηση συνεργασίας.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4678302


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS