Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ο δίδυμος πλανήτης της Γης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αφού δεν είμαστε πλέον ανάδελφος πλανήτης, οι ελπίδες μας για σωτηρία του ανθρωπίνου είδους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος!! Μόνο που μας πέφτει μερικά εκατομμύρια χρόνια μακριά, ο "αδελφός" και δεν μπορούμε προς το παρόν να του στείλουμε και κανένα email!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Kepler - 22b κινείται 600 έτη φωτός από τη Γη. Η απόσταση από το μητρικό του άστρο επιτρέπει την ύπαρξη νερού, όρος αναγκαίος για την ύπαρξη ζωής

Οι απανταχού λάτρεις του Διαστήματος και των ιστοριών για εξωγήινους είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν με την πρωτοφανή ανακάλυψη. Μετά από μια σειρά ανακοινώσεων που μιλούσαν για εξωπλανήτες που «θυμίζουν» τη Γη, η NASA καυχιέται ότι πιθανότατα βρήκε τον «δίδυμο» αδερφό του πλανήτη μας.

Ο εξωπλανήτης Kepler - 22b μας δίνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία από ποτέ να ελπίζουμε ότι υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής, κάτι που οφείλεται στα χαρακτηριστικά του «φιλόξενου» αυτού πλανήτη.

Ο Kepler - 22b, με 2,4 φορές την ακτίνα της Γης, έχει τέτοια απόσταση από το μητρικό του άστρο που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, δηλαδή τη νούμερο ένα προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής, ενώ δημιουργεί την ιδανική θερμοκρασία των 22οC στην επιφάνειά του.

Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν η σύσταση του Kepler - 22b είναι βραχώδης (ιδανική για την ύπαρξη ζωής), αέρια ή υγρή.

Πάντως, η απόστασή του από τη Γη είναι τεράστια (600 έτη φωτός, δηλαδή 5.700 τρισ. χλμ.) που αν ταξιδεύαμε με το ταχύτερο διαστημόπλοιο θα φτάναμε σε αυτόν σε 2,5 εκατ. χρόνια! (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63585890


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS