Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Νοκ-άουτ οι αγορές από το χτύπημα της Standard & Poor's"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι αγορές αποτυπώνουν αυτό που αρνούνται να παραδεχτούν στην Ευρωζώνη. Ότι η ατέρμονη σεναριολογία και η παραφιλολογία δεν λύνουν κανένα δομικό πρόβλημα. Η δημοσιονομική εξυγίανση και οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι ζητούμενο αλλά μια ομαδική δημοσιονομική γκιλοτίνα χωρίς δικλίδες ασφαλείας (παρεμβατικότητα ΕΚΤ) και όραμα για τη θέση της ΟΝΕ στο διεθνή ανταγωνισμό δεν οδηγούν πουθενά. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ασιατικά χρηματιστήρια και οι προβλέψεις για τα ευρωπαϊκά είναι ακόμη χειρότερες από τους οικονομικούς αναλυτές, έπειτα από την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης S&P για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 15 χωρών της ευρωζώνης.

Στην προειδοποίηση του αμερικανικού οίκου απάντησαν από κοινού Μέρκελ και Σαρκοζί, τονίζοντας ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την σταθερότητα στην ευρωζώνη. «Έκπληκτος» από την απόφαση της S&P δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η υποβάθμιση κατά μία μονάδα αφορά Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, και κατά δύο τωα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Από την προειδοποίηση εξαιρέθηκε η Κύπρος που υποβαθμίστηκε πρόσφατα, και η Ελλάδα που βρίσκεται στην κατηγορία (CC) «junk» (σκουπίδια).

Οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ την ίδια καθοδική πορεία ακολούθησε και το ευρώ σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4678276


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS