Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Σουδάν η Ελλάδα του 2012!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση επιπέδου Σουδάν; Μήπως επειδή η λογική της υπερφορολόγησης και των οριζόντιων περικοπών την έχει ως φυσικό επακόλουθο; Μήπως επειδή κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ μιλούσαν πολύ για μεταρρυθμίσεις αλλά έπρατταν πολύ λιγότερα διατηρώντας τις κρατικοδίαιτες δομές που τους ανέδειξαν. Μήπως όμως κι επειδή η Ε.Ε. έχασε τον προσανατολισμό της μετατρεπόμενη από αλληλέγγυα ένωση λαών σε δεκανίκι του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισι χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, με τον τίτλο «Η ατυχία τού να είσαι Έλληνας».

«Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα. Οι οικονομολόγοι από το Economist Intelligence Unit προβλέπουν για το 2012 ύφεση της τάξης του 7%. Μόνο για το Σουδάν προβλέπεται χειρότερη ύφεση», συνεχίζει το άρθρο.

«Τι συνέβη; Οι υπολογισμοί των διασωστών ήταν λανθασμένοι; Ναι, και αυτό. Στην αρχή έγινε αποδεκτό το ότι τα μέτρα διάσωσης ήταν άδικα, ότι έπλητταν ειδικά αυτούς που είχαν τη λιγότερη ευθύνη για την κρίση, τους απλούς εργαζομένους, μισθωτούς και συνταξιούχους- και αυτό προς επιβίωση του κράτους.

Μοιραίο και θεμελιώδες λάθος ήταν, όμως, το ότι τα μέτρα αυτά έχουν αποδειχθεί προ πολλού ως αντιπαραγωγικά και ότι η χώρα κοντεύει να αυτοκαταστραφεί από την εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας.

Ισχύει πάντως ότι η κρίση είναι εγχώριας παραγωγής. Μπορεί να παρουσιάζεται στα πρωτοσέλιδα ως δημοσιονομική κρίση, αλλά τα χρέη είναι σύμπτωμα της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93536


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS