Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ECONOMICS - Οικονομία - "Ο «φόρος Τόμπιν» στην ατζέντα της συνάντησης Σαρκοζί-Μέρκελ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια μεμονωμένη προώθηση ενός τέτοιου φόρου μπορεί όντως να στρέψει μαζικά κεφάλαια από την Ευρώπη προς Ανατολάς (βλέπε Σιγκαπούρη)! Το ζήτημα, εδώ και χρόνια, είναι η συντονισμένη επιβολή ενός ελάχιστου φόρου που θα λειτουργεί ως αντίτιμο της αέναης κερδοσκοπίας και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιδιότυπο "κουμπαρά" ιδιαίτερα σε εύρωστες περιόδους που θα χρησιμοποιούνταν για στήριξη του συστήματος και της ρευστότητας στις υφεσιακές στιγμές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με σκοπό να θέσουν τις βάσεις για μία ισχυρότερη οικονομική ένωση ενόψει της νέας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας.Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουν την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί για την επιβολή κοινοτικού φόρου στις συναλλαγές, του επονομαζόμενου «φόρου Τόμπιν».

Το σχέδιο του Νικολά Σαρκοζί για να επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών θα είναι ο κύριο θέμα των συνομιλιών με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά το γεύμα εργασίας του γαλλο-γερμανικού διδύμου σήμερα στο Βερολίνο. Το Παρίσι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνο στην επιβολή του επονομαζόμενου «φόρου Τόμπιν». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4686039


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS