Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Γκουαντάναμο… δέκα ετών"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δέκα χρόνια συνέχισης μιας νοοτροπίας που παραπέμπει σε άλλες ψυχροπολεμικές εποχές. Ακόμα κι ο Ομπάμα με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για κλείσιμο του Γκουαντάναμο πέρασε στο εντελώς άλλο άκρο στηρίζοντας ένα νόμο ιδιότυπης μερικής στρατοκρατίας εντός ΗΠΑ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα αφότου άρχισε να λειτουργεί η φυλακή στη βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ακτή Γκουαντάναμο, την 11η Ιανουαρίου 2002.

Στη φυλακή υπάρχουν σήμερα διάφορα επίπεδα ασφάλειας για τους 171 κρατούμενούς της. Σε ορισμένα τμήματά της οι φυλακισμένοι κινούνται ελεύθερα πίσω από ένα διαχωριστικό από πλεξιγκλάς και έχουν πρόσβαση «σε μαθήματα αγγλικών, τέχνης και διαχείρισης του χρόνου», εξηγούν Αμερικανοί στρατιωτικοί. Οι «κρατούμενοι που δεν συμμορφώνονται» κρατούνται σε κελιά 29 τετραγωνικών με ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα.

Η φυλακή αμαυρώνει την φήμη των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο και το νομικό σύστημα της χώρας, που προβλέπει ρητά ότι οι ύποπτοι ενημερώνονται για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, έχουν δικαίωμα σε μια γρήγορη δίκη και θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/01/2012_422010


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS