Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Απολύσεις μέσω αξιολόγησης στο Δημόσιο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Την αυτονόητη αξιολόγηση που αποφεύγουμε συστηματικά την ξεκινούν χωρίς να γνωρίζουν ακόμα τα κριτήρια (η αποδοτικότητα, ίσως;). Η βασική λογική θα έπρεπε να είναι πλήρης αξιολόγηση της λειτουργικότητας κι αποδοτικότητας των πάντων, μετάταξη κι επανεκπαίδευση για να πληρωθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις σε κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία, ασφάλεια) και ουσιαστική εφεδρεία των υπολοίπων, για σταδιακή επαναπροώθηση στην ιδιωτική αγορά με βάση την ανάπτυξη που θα προκύψει στο μέλλον. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε απολύσεις μπορεί να οδηγήσει η διαδικασία αξιολόγησης φορέων που προβλέπει η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης , στην περίπτωση που καταργηθούν οργανικές θέσεις.

Αρχικά η διαδικασία θα οδηγήσει σε κατάργηση ανενεργών τμημάτων και μονάδων άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του προσωπικού. Όσοι κριθούν ικανοί και αποδοτικοί θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις, ενώ οι υπόλοιποι ενδέχεται να απολυθούν. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93555


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS