Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Τιμωρός της ευρωζώνης ο οίκος S&P"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Και τώρα που η καμπάνα χτύπησε για τα καλά στο κέντρο της Ευρωζώνης αγγίζοντας ακόμα και μέλη του σκληρού Γερμανοειδούς πυρήνα όπως η Αυστρία, ποια είναι η συντονισμένη αντίδραση; "Κατάρες" για τους κακούς οίκους αξιολόγησης και υποκριτικές κινήσεις της ΕΚΤ για ενίσχυση των τραπεζών, αποφεύγοντας να αποδεχτούν το προφανώς αναγκαίο. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων μοιάζει να περνά ανεκμετάλλευτη ή μήπως όχι; Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μπαράζ υποβαθμίσεων συνολικά εννιά χωρών-μελών της ευρωζώνης προχώρησε απόψε, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor's. Ανάμεσά τους η Γαλλία και η Αυστρία που χάνουν την άριστη αξιολόγηση του ΑΑΑ.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο ΑΑ+, από την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ. Το τριπλό Α έχασε και η Αυστρία.
Ο οίκος υποβάθμισε επίσης κατά δύο μονάδες την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία και κατά μία μονάδα τη Μάλτα, τη Σλοβανκία και τη Σλοβενία. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63602768


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS