Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , POLITICS - Πολιτική - "Συνάντηση Σαμαρά-Παπαδήμου το απόγευμα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν ο Παπαδήμος αναζητεί "τυφλή" υπακοή στις αδιέξοδες Τροϊκανές επιταγές για ατέρμονο αποπληθωρισμό με διαρκείς άκριτες περικοπές εισοδημάτων με άλλοθι συνεχείς γενικόλογες αναφορές στην ανάπτυξη, μάλλον λάθος πόρτα χτυπάει! Η όποια αρχική εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπο του, πέρα από την ανακούφιση για την αποχώρηση Παπανδρέου ήταν και μια ελπίδα για γοργή τεχνοκρατική τακτοποίηση συγκεκριμένων θεμάτων και προσφυγή στην εκτόνωση της λαϊκής έντασης μέσω εκλογών. Μάλλον διαφορετικά μοιάζει να λειτουργεί ο κ.πρωθυπουργός! Ιδέα μου, είναι; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν τη κυβέρνηση, ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων της τρόικας.... Η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά θα είναι η δεύτερη εντός δυο εβδομάδων - η πρώτη είχε γίνει προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Το ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ έναντι σειράς «καυτών» θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, επιζητεί ο Πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ζητήσει να λάβει σαφείς δεσμεύσεις για την στήριξη των νομοσχεδίων και των μέτρων που θα οδηγούν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι αρνητικός ως προς τον οριζόντιο χαρακτήρα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και είναι πιθανόν να ζητήσει την εξαίρεση κάποιων Ταμείων. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4685862


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS