Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Καλύτερα ανοικτές επιχειρήσεις με μικρότερους μισθούς, παρά κλειστές και ανεργία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν στοχεύεις στο μοίρασμα της μιζέριας αντί στην ουσιαστική ανάπτυξη αναζητείς τρόπους να... "επιδοτήσεις" τη διατήρηση θέσεων από τις μειώσεις εισοδημάτων των εναπομεινάντων εργαζομένων! Σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και ολιστικό σχέδιο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, χρειάζεται, αλλά ποιος ασχολείται με αυτά στην κυβέρνηση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι», δήλωσε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα σχετικά με την επαπειλούμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Αν και ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κοινωνικοί εταίροι, ενθαρρύνοντας τον διάλογο τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογών στις αμοιβές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε «θα δούμε πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι σαφές πως για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια για προσαρμογές είναι περιορισμένα».
 (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=438625&h1=true


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS