Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - "Σταθερά αρνητικός ο Σαμαράς σε νέες περικοπές"

«Η ανταγωνιστικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τους μισθούς», διαμηνύουν τα αρμόδια όργανα της ΝΔ

Κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, μείωση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, μείωση του κύκλου εργασιών στο μεγαλύτερο μέρος -κυρίως, των μη εξαγωγικών επιχειρήσεων- καθώς και αύξηση της ύφεσης και η εκτίναξη της ανεργίας, βλέπει η ΝΔ, σε περίπτωση που αντί της άμεσης υιοθέτησης των προτάσεων του κόμματος για Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, ακολουθήσουν και νέες περικοπές στους μισθούς.

Στελέχη της Συγγρού διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως η πολιτική που ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια απέτυχε παταγωδώς και πως η εμμονή σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αποδείχθηκε ότι δεν οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη, αλλά σε μεγαλύτερη ύφεση και σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, αφού:

• Το έλλειμμα το 2011 διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ. ευρώ, υψηλότερα από το 2010.
• Το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο 2011 έφθασε στο 18,2%, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

«Η ανταγωνιστικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τους μισθούς»

Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, εκτιμά πως το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτεύον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με μέτρα τα οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι αποσπασματικά.

«Η ανταγωνιστικότητα διαμορφώνεται από πολλές προϋποθέσεις. Δεν καθορίζεται αποκλειστικά από το μισθολογικό κόστος», παρατηρούν μάλιστα τα αρμόδια όργανα του κόμματα, επικαλούμενα τα παραδείγματα της Σουηδίας ή η Γερμανίας.

Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν μάλιστα πως εκεί που μπορούν να γίνουν περικοπές είναι στο «υπέρογκο»: α) Φορολογικό κόστος και Β) Ενεργειακό κόστος.
Σύμφωνα με το «γαλάζιο στρατηγείο», η περαιτέρω συμπίεση των μισθών θα έχει πολλές αρνητικές παρενέργειες όπως:

• την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης,
• τη μείωση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων,
• τη μείωση του κύκλου εργασιών στο μεγαλύτερο μέρος, κυρίως, των μη εξαγωγικών επιχειρήσεων,
• την αύξηση της ύφεσης και την εκτίναξη της ανεργίας

Όλη η αλήθεια για τους μισθούς

«Η Ελλάδα, ανάμεσα στα 17 κράτη της Ευρωζώνης, έχει την 6η θέση ως προς το φθηνότερο ωριαίο κόστος εργασίας», παρατηρούν μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, υπενθυμίζοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει:

• μειωθεί το κόστος απόλυσης κατά 50% λόγω της διεύρυνσης του χρόνου προειδοποίησης,
• μειωθεί κατά 20% το κόστος των υπερωριών,
• αυξηθεί το ανώτατο ποσοστό απόλυσης από 2% σε 5%,
• μειωθεί η προσαύξηση των αμοιβών σε εργαζόμενους με μερική απασχόληση όταν δουλεύουν παραπάνω.

Η λύση του προβλήματος

Η ΝΔ επιμείνει σε μια σειρά μέτρων, τα οποία, όπως λέει, ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη οικονομική πολιτική, θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, όπως:

• Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, και ιδιαίτερα η μείωση τόσο των εργοδοτικών όσο και των εισφορών των εργαζομένων -καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη- με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών για όσους δεν τις καταβάλουν.

• Η μείωση του γραφειοκρατικού κόστους ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/66117/stathera-arnhtikos-o-samaras-se-nees-perikopes


Share


Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS