Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , SOCIETY - Κοινωνία - "Έκλεψαν πίνακα του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περίεργη υπόθεση που θυμίζει σενάρια χολιγουντιανών παραγωγών! Αξίζει να αποκαλυφθεί αν η διάρρηξη προέκυψε από κενό στο σύστημα ασφαλείας (τεχνικό και ανθρώπινο) ή μπορεί μια τόσο σοβαρή κλοπή να είναι αποτέλεσμα εσωτερικής πληροφόρησης αν όχι οργάνωσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Αγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο, έκλεψαν δύο ή τρία έργα τέχνης και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως, πρόκειται για ένα έργο του Πικάσο -το «Γυναικείο κεφάλι»- και ένα σχέδιο, άγνωστο ακόμα ποιο. Επίσης, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν κατάφεραν να κλέψουν κι έναν πίνακα του ολλανδού ζωγράφου Μοντριάν ή αν αναγκάστηκαν να τον αφήσουν πίσω τους όταν τους αντιλήφθηκε ο φύλακας. Τα έργα ήταν μέρος της έκθεσης «Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4686041


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS