Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ECONOMICS - Οικονομία - "Έχουν έτοιμο νόμο για να κόψουν τους μισθούς!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έχω την εντύπωση ότι έστω και μετά από δυο μήνες, ο κ.Παπαδήμος πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Ελληνικό λαό την ακριβή άποψη του για το οικονομικό πρόβλημα του τόπου. Αν σκοπός του είναι η πλήρης και άκριτη ταύτιση με μια αποπληθωριστική λογική που θα κάνει δήθεν ανταγωνιστικό "παράδεισο" τη χώρα να βγει να το πει ευθαρσώς. Γιατί οι γενικόλογες αναφορές στην ανάπτυξη ως άλλοθι για τη συνέχιση ακριβώς της ίδιας άδικης φορομπηχτικής και οριζόντιων περικοπών πολιτικής, δεν αρκούν για να καθαγιάσουν το γνωστό αδιέξοδο σκεπτικό στο οποίο επιμένει με συνέπεια! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον για το πάγωμα των μισθών και "αν χρειαστεί και για κάτι περισσότερο", επισημαίνουν πλέον με σαφήνεια αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρά τις μέχρι τώρα επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το μισθολογικό αποτελεί ζήτημα συζήτησης των κοινωνικών εταίρων.

Οι εργοδοτικοί φορείς έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν, ει δυνατόν, σε μία κοινή πρόταση, με τους βιομήχανους (ΣΕΒ) να προτείνουν πάγμα των μισθών για φέτος, παρά το ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 2,5%, ενώ οι έμποροι (ΕΣΕΕ) προτείνουν πάγωμα για μια διετία. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=169761


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS